Studie islamitische psychologie deel 2

Morbi sem erat, molestie ornare nisl mollis, tempor sodales mauris. Cras hendrerit, neque cursus ornare aliquam, massa massa posuere purus.

7 STUDENTS ENROLLED

De behandeling van de Profeet Mohammad

Heeft de Profeet Mohammad salla Allahu ‘alaihi wassalam werkelijk antwoorden en oplossingen voor de hedendaagse problemen? Als de Profeet gezonden is door de Schepper van de mensen, dan moet zijn (be)handelwijze toch de beste zijn? Hoe komt het dan dat juist moslims vele problemen hebben? Hoe heeft de Profeet de beproefden en de zieken behandeld? Hoe heeft hij de zondaars begeleid? Welke instructies heeft hij gegeven en wat was zijn aanpak? Deze en nog andere vragen worden beantwoord in deze studie. De Profeet Mohammad is gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid zoals Allah zegt in de Koran: We hebben u enkel gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid. In Zijn behandeling van de mensen en de omgang met hen is een waar voorbeeld voor ons. Dit is voor eeuwig en dus is zijn (be)handelwijze voortdurend en niet beperkt aan een tijd of plaats. Daarom is het van belang om in deze tijden waarin verschillende soorten problemen zich verspreid hebben terug te grijpen naar zijn behandelwijze. De Profeet spreekt niet uit zichzelf maar uit openbaring. Hij werd daarom aangestuurd, geïnspireerd en soms ook gecorrigeerd door Allah de Verhevene in zijn behandeling. In deze studie leer je welke instructies de Profeet heeft gegeven aan bepaalde doelgroepen en individuen. Dat kunnen mensen zijn met een handicap, de getroffenen, de zieken, schuldenaars zondaars en andere zwakkeren in de samenleving. De studie is niet alleen een verrijking voor de hulpverlener maar ook een bijdrage aan jouw eigen ontwikkeling.

 • Doelstelling studie

De studie geeft een basis om de functie van islamitische psycholoog te beoefenen. Het kan als bijscholing dienen voor psychologen en hulpverleners, maar ook als basis voor degenen die het beroep islamitisch psycholoog willen beoefenen. In dit deel zal de cursist inzicht krijgen in hoe de Profeet Mohamed de mensen heeft behandeld, begeleid en geholpen. Een kans om zelf te ontwikkelen en anderen helpen te ontwikkelen.

Niveau                

HBO, Academisch

Toelatingseisen studenten minimaal 18 jaar

 • Inhoud

Module 1 : De Profeet Mohammad, zijn afkomst, zijn missie en zijn doel, zijn wijsheid en kennis.

Module 2 : Onze plichten jegens de Profeet.

Module 3 : Verdieping in de grootste goede eigenschappen van de Profeet.

Module 4 : Verduidelijking dat problemen ontstaan door een afwijking in de voortreffelijke eigenschappen. Zijn behandelwijze van de beproefden.

Module 5 : Zijn behandelwijze van de zieken en de beperkten en wijsheden hierachter.

Module 6 : Zijn behandeling van andere subgroepen in de samenleving o.a. vrouwen, kinderen, ouderen.

Module 7 : Toets en eindbespreking.

 

2.3 Praktische informatie studie

V oor wie?

De studie richt zich op de beroepsgroep maar ook op degenen die interesse hebben in de werking van de psyche, de ziel en de cognitie van de mens volgens de islamitische leer.

Plaats, tijd en docent         

Plaats: nader te bepalen te Utrecht, Rotterdam  of Eindhoven,

Tijd: 9.30 -13.30

Aan te schaffen studiemateriaal             

Studieboek Islamitische psychologie,deel 2. De behandeling van de Profeet. J. El Mouridi en aanvullende literatuur

Lengte opleiding      

Totaal 7 dagen van 9.30 tot 13.30 uur incl. 1 examenbijeenkomst van 9.30 uur tot 13.30 uur

Course Curriculum

No curriculum found !

Course Reviews

4.3

3 ratings
 • 5 stars2
 • 4 stars0
 • 3 stars1
 • 2 stars0
 • 1 stars0
 1. Good effort

  This is quite a good effort in a tough subject. However, there are may doubts which still remain.

TAKE THIS COURSE
 • FREE
 • 2 months, 2 weeks
 • Course Badge
 • Course Certificate
top
Template Design ©tarbiya.nl  .All rights reserved.
X