Docenten en trainers

Abu Salah

Ervaring 

Abu Salah heeft zich in zijn academische studie in de islamitische wetenschappen  verdiept in de islamitische geloofsleer pedagogie en psychologie. Hij heeft jarenlang gewerkt als imam/moslim geestelijk verzorger bij Dienst Justitiële Instellingen en bij verschillende zorginstellingen.  Hij heeft zich verdiept in de oorzaken van psychologische klachten en doet onderzoek naar de behandeling hiervan volgens de islamitische leer. Tevens heeft hij zich verdiept in de islamitische pedagogiek. Hij heeft gewerkt als onderzoeker in de islamitische jurisprudentie van rituelen rondom voeding, voedsel en slachten  bij stichting  Halal Voeding en Voedsel. Hij werkt  als docent basis islam en tijdelijk  heeft hij nog gewerkt als universitair docent  bij de Islamitische Universiteit van Europa.  Momenteel houdt hij zich bezig met onderzoek en het uitwerken van behandelingsprotocollen voor islamitische psychologie en geeft hij cursussen en trainingen  in de islamitische wetenschappen. Tevens is hij nog bezig met een studie in de islamitische wetenschappen bij een prominente geleerde.

 

Studies

2000-2003 LOC Islamic University Vakken: Arabische taalkunde, grammatica,  (fiqh) islamitische jurisprudentie, (aqida) theologie, (usul al-fiqh)  beginselen van de islamitische jurisprudentie, sira

2006-2008, Radboud Universiteit Nijmegen en Vrije Universiteit.  Master Islam en  Arabische taal en cultuur. Specialisatie islamitische theologie en geschiedenis van islamitische stromingen. Scriptie: I’jaz (onnavolgbaarheid) van de  Koran,van taal tot natuurwetenschap.

2004-2011 Islamitische Wetenschappen, tafsir, hadith, fiqh, usul alfiqh bij aanstaande geleerden in Nederland

 

 

 

 

Drs. Broeder Abdelqader Boukrach Abou Ayman.

Broeder Abdelqader Boukrach Abou Ayman is afgestudeerd aan de Islamitische Universiteit te Medina aan de faculteit van islamitische jurisprudentie  Shar’ia en ulum dien en heeft jaren gewerkt als geestelijk verzorge/imam bij de Dienst Geestelijke Verzorgering van het Ministerie van Justitie. Hij heeft vele artikelen geschreven en vertaalt voor verschillende islamitische tijdschriften. Tevens heeft  hij jaren gewerkt als docent islamitische wetenschappen en is ook actief met het geven van lezingen in moskeen, scholen, universiteiten en andere openbare locaties. Hij heeft een goede kennis van verschillende talen zoals het Arabische en Engels en is in staat om religeuze vragen en kwesties te beantwoorden met een bewijsvoering. Hij is een vermaarde student van de islamtitische wetenschappen en houdt ervan om de diepere betekenissen van de islamwetenschappen te ontdekken.